Thermische isolatie met bepleistering

thermische-isolatie-met-bepleistering

Thermische isolatie met bepleistering is één van de meest efficiënte systemen voor het verbeteren van de energieprestaties van een gebouw.
Het systeem bestaat uit een serie van isolerende lagen die op de buitenkant van het gebouw worden aangebracht om een complete – zowel thermische als akoestische – isolatie te garanderen.

DE VOORDELEN VAN THERMISCHE ISOLATIE MET BEPLEISTERING

  • Optimale thermische isolatie
  • Isolatie tegen warmte en koude
  • Lager energieverbruik
  • Betere geluidsisolatie
  • Voorkomt beschadiging van de buitenmuren
  • Aanzienlijk minder koudebruggen
  • Waardevermeerdering van het gebouw
  • Hogere energieklasse van het gebouw

De thermische isolatie met bepleistering is ideaal voor zowel kleine gebouwen als voor de gevels van condominiums of hele hoge gebouwen.

KTI: DE DEFINITIEVE OPLOSSING VAN KRONOS CERAMICHE

Kronos Thermal Insulation (KTI) is een systeem van panelen voor de bekleding van buitengevels van gebouwen, die zowel een afwerking met gres als de isolatie van het gebouw (EPS) mogelijk maakt. Allemaal in één enkele, makkelijk installeerbare oplossing.

kti buiten isolatie

ÉÉN ENKEL FORMAAT
60×100

ISOLATIEMATERIAAL
EPS met hoge dichtheid aangevuld met grafiet

ÉÉN ENKEL FORMAAT
Klasse E volgens DIN 13501-1

BEVESTIGINGSBEUGELS
Inox 1mm

VERKLAARDE WARMTEGELEIDINGλd = 0,032 W/(m K)

CERTIFICERINGEN

DAMPDOORLAATBAARHEID

UNI EN 12086:2013
conform

WARMTEGELEIDING

UNI EN 12667:2002
conform

HECHTING NA 25 THERMISCHE CYCLI

van -30 °C tot +70 °C
conform

TECHNISCHE GEGEVENS EPS-PANELEN

conform

kti

DE VOORDELEN VAN HET KTI-SYSTEEM

Dit systeem, dat de kwaliteit van keramisch gres combineert met een innovatief installatiesysteem, verzekert hoge prestaties, maximale veelzijdigheid en totale creatieve vrijheid.
Het is een ideaal product, dat een snelle en maximaal veilige installatie (Kerf-haak) en een lange levensduur van het gebouw garandeert.
Het is ideaal voor zowel renovaties als nieuwbouw van aanzienlijk hoge gebouwen.

THERMISCHE ISOLATIE

De standaarddikte van 12 cm van EPS garandeert een optimale thermische isolatie. EPS is ook verkrijgbaar in diktes van 8 cm tot 16 cm.

GELUIDSISOLATIE

Met zijn compacte massa draagt de buitenlaag van keramisch gres bij aan de vorming van een barrière tegen geluid van buitenaf.

VEILIGHEID

KTI kan ook op zeer hoge gevels worden geïnstalleerd, omdat naast de lijm die de twee lagen (EPS en Gres) stevig aan elkaar plakt en de mortel die KTI met de muur verbindt, elk paneel over speciale veiligheidsbevestigingen beschikt.

WEERSTAND TEGEN STOTEN

Met zijn extreme hardheid beschermt het keramisch gres de gevel tegen slecht weer of incidentele stoten.

ESTHETIEK

Elk type materiaal kan worden gebruikt.

EENVOUD EN INSTALLATIESNELHEID

Het paneel is klaar voor gebruik en hoeft alleen nog maar te worden gemonteerd met de aangegeven mortel en pluggen, waarna de voegen moeten worden gedicht. Allemaal op dezelfde dag en door hetzelfde installatieteam.

NUL ONDERHOUD

Veeleisend en duur onderhoudswerk is overbodig: gres verzekert een in de loop van de tijd onveranderde esthetiek.

AANBEVELINGEN VOOR DE INSTALLATIE

kti installatie

Controleer de vlakheid van de muur met een liniaal van 2,5 m en een waterpas. Bij significante niveauverschillen bevelen wij een voorbereidende bepleistering aan. Als de onderliggende muur is gepleisterd, moet u de staat van hechting van het oppervlak verifiëren en alle beschadigde delen verwijderen.

Bevestig het startprofiel met pluggen en schroeven met platte kop. Het moet perfect horizontaal zijn. Wij bevelen aan om het profiel minimaal 5 cm boven de grond te houden.

Meng heel zorgvuldig de aanbevolen lijmmortel, Mapei Keraquik Maxi (instructies op de verpakking) of een gelijkwaardig product.

Breng de lijmmortel met behulp van een lijmkam van 10 mm aan op de achterkant van het KTI-paneel met groeven evenwijdig aan de lange zijde van het paneel. Bij oneffen bodemvlakken moet u de lijm verdelen in ophopingen langs de randen en op middelste delen.

Bevestig het KTI-paneel met de pluggen F. Controleer of het waterpas staat.

Plaats de tegeldragers (levellers) D op de meest geschikte punten tussen keramiek en EPS. Zodra u minstens vier panelen heeft geïnstalleerd, begint u met het vastschroeven van de trekstangen D2 op de tegeldragers D om een perfecte vlakheid van de volledige bekleding te verkrijgen.

Na het voltooien van de installatie wacht u 48 uur tot u de trekstangen D2 los kunt schroeven en de steel van de tegeldragers D met een lichte tik van een rubberen hamer kunt breken. U kunt ook de trekstang D2 er half uitschroeven en met de hand druk uitoefenen.

Ga verder met het afvoegen en de aansluitende eindschoonmaak. Aanbevolen voegmiddel, FillGood van Litokol (instructies op de verpakking). Wij raden aan om geen klopboor maar de speciale watergekoelde holle tegelboren te gebruiken als u na de installatie gaten in het paneel moet boren. Houd bij het beginnen met boren de punt iets schuin.

Om dakgoten of andere elementen te bevestigen, bevelen wij aan om bevestigingspluggen voor gespreide lasten en/of een stijve huls in de thermische isolatie met bepleistering te steken om te voorkomen dat de spanschroef kracht uitoefent op het keramische oppervlak.

Om met het KTI-paneel uitwendige hoeken te maken verwijdert u de overtollige EPS-delen, maskeert u de te verbinden keramische randen en dicht u af met siliconenkit.

Blijf op de hoogte van onze onderwerpen of vind de dichtstbijzijnde dealer

2024 Kronos Ceramiche webagency