SPA & Relax Hotel Erika

Hotel-Erika-copertina-big

Belvita Erika is een 5-sterren Spa&Relax Hotel in Tirol, in de buurt van Merano in Trentino-Zuid-Tirol (Italië), een stad die bekend staat om zijn luxe spa’s.
Een state-of-the-art wellnessruimte van 2000 m², met 12 sauna’s en veel binnen- en buitenzwembaden, allemaal gemaakt met Kronos-producten.

De klant en de ontwerper kozen ervoor om een Belgische “pierre bleu” steenlooktegel te gebruiken. Dit is een product met een sterk karakter, geantiqueerd zowel voor wat betreft de grafische afbeeldingen als de randen, en met talloze beschikbare variaties dankzij de vele kleurschakeringen.

Voor alle ruimtes van de Spa werd gekozen voor de donkerdere kleur Namur, zowel in het kleine 2 cm formaat van de Block-collectie als in de andere beschikbare formaten van de Carrière du Kronos-collectie.
De enige chromatische uitzondering werd voorbehouden aan de binnenkant van het binnenbad die de grijze kleur Gent kreeg, voor een sterke visuele impact en contrast met de omringende donkere tinten.

Afgezien van de gekozen tegels was het project belangrijk vanwege de talrijke vereiste ontwerpingrepen op maat.
De trappen, randen, roosters en de vele speciale elementen met unieke afwerkingen werden allemaal ontworpen en vervaardigd door onze technische afdeling K-LAB.

Referentiecategorie
Hotels, Zwembaden, Wellnessruimtes en SPA's
Plaats
Merano (Italië)
Gebruikte collecties
Block 2.0, Carrière du kronos
Bouwjaar
2017
Website
www.erika.it

Blijf op de hoogte van onze onderwerpen of vind de dichtstbijzijnde dealer

2023 Kronos Ceramiche webagency