ÄNG

Halland (Zweden)

ÄNG is een éénsterrenrestaurant van Michelin in de velden van Ästad Vingård, in Zweden.
Het beroemde Deense bureau Norm Architects heeft zich gefocust op een plek waar mensen een unieke en onvergetelijke zintuiglijke ervaring konden beleven, in balans tussen natuur, kunst en lokale keuken.

De klanten van ÄNG volgen een route die op en neer gaat over twee niveaus van de structuur, beide verfraaid met op maat kunstwerken gemaakt van plaatselijke grondstoffen.

Het bovenste gedeelte, waar de gasten de proeverij beginnen en beëindigen ziet eruit als een moderne kas.
Dankzij de grote ramen wordt men volledig ondergedompeld in de omringende omgeving buiten, waar het veranderende daglicht en de wisselende weersomstandigheden de ervaring verder verrijken en karakteriseren. 

Op de benedenverdieping vinden we de eigenlijke restaurantruimte, waar gasten de hoofdgerechten nuttigen.
Een sterrenmenu met prestigieuze wijnen, die de klanten kiezen in de magnifieke, eveneens tot in details verzorgde kelder van het restaurant en die een integraal onderdeel is van het bezoek.

GEBRUIKTE PRODUCTEN

Voor de aankleding van een groot deel van de structuur koos Norm Architects voor de Le Reverse-collectie met steenlook, meesterlijk gecombineerd met lokale natuurlijke eik en designelementen van Karimoku en Keiji Ashizawa.

Voor de wandbekledingen, vloeren en de op maat inrichtingselementen zoals de wastafels, balies, banken en de volumes voor de kunstwerken viel de keus op de grafische afwerking Elegance in de kleur Dune.
De vloeren van de kelder zijn op maat gemaakt voor het project met de gestructureerde variant Carved, eveneens in de kleur Dune.

Projectcategorie
Bars en restaurants
Gebruikte collecties
dune elegancedune elegance
dune carveddune carved
Bouwjaar
2022

Met dank aan

Architecten: Norm Architects
Distributeur: No.Ba Studio
Fotograaf: Jonas Bjerre-Poulsen

Vergelijkbare projecten
misschien ook luk?

Blijf op de hoogte van onze onderwerpen of vind de dichtstbijzijnde dealer

2024 Kronos Ceramiche webagency