Verhoogde installatie

Verhoogde installatie

De verhoogde of zwevende vloer is een volledig droog installatiesysteem en bestaat uit:

 • Tegels van keramisch gres van 2cm dik;
 • Vaste of zelfnivellerende dragers;
 • Optionele accessoires om de veiligheid van de verhoogde vloer te verhogen en er de esthetiek van te verbeteren.

Dankzij meer dan twintig jaar ervaring in de sector kan Kronos als één van de eerste bedrijven al deze elementen  samen aanbieden.

Innovatieve en complete oplossingen, ideaal voor elk beoogd gebruik en geschikt voor de behoeften van elk project.

“pavimentazioniEsthetisch gezien is
het mogelijk om er ononderbroken
vloeren mee te
installeren, met een
enkel afschot en
zonder zichtbare waterverzameling oplossingen (zoals roosters of afvoeren).

“deflusso

De geringe ruimte tussen de afzonderlijke panelen maakt een snelle afvoer van het overtollige water mogelijk. Eenvoudig te reinigen. (Zie reiniging en onderhoud / aanbevelingen voor de installatie op pag. 48)

“minor

Geringere belasting van vloeren en balkons, dankzij het ontbreken van
de laatste mortellaag
en de lijm.

“assorbimento

Het is vorstbestendig, vanwege de absorptie van de thermische uitzetting van de onderlaag, de rechtstreekse oorzaak van het loskomen van traditioneel geïnstalleerde vloeren buiten.

“miglior

De vrije ruimte tussen vloer en onderlaag bevordert een betere thermische isolatie.

“isolamento

Verbetert de geluidsisolatie.

“tubazioni

Verborgen, maar makkelijk inspecteerbare leidingen.

“velocità

Installatiesnelheid.

“riciclabile”

Recyclebaar.

“garanzia

Een garantie voor lagere installatie- en onderhoudskosten en een praktisch eeuwige levensduur.

  DOWNLOAD DE PEDESTALS&TOOLS-CATALOGUS
  U vindt het volledige assortiment voetstukken voor de zwevende installatie en de exclusieve accessoires die nodig zijn om de veiligheid, esthetiek en bruikbaarheid van uw zwevende vloer te verbeteren.

  01.

  DRAGERS VOOR DE VERHOOGDE INSTALLATIE

  01.

  DRAGERS VOOR DE VERHOOGDE INSTALLATIE

  Het assortiment voetstukken voor de zwevende installatie van Kronos varieert in hoogtes vanaf 8 millimeter tot meer dan 1 meter. Dragers geschikt voor alle soorten ondergronden, ideaal voor het installeren van verhoogde vloeren die veilig, stabiel, vlak en tot in de details verzorgd zijn.

  Dit zijn de eerste voetstukken op de markt die speciaal zijn ontworpen voor de verhoogde installatie van keramisch gres en de enige met een garantie van 5 jaar tegen fabricagefouten.

  Ze zijn samengesteld uit exclusieve kunststoffen, verrijkt met elastenen die een hogere elasticiteit geven, weerstand tegen draaien en onverslaanbare thermische uitzettingswaarden garanderen ten opzichte van vergelijkbare producten op de markt.

  Samenvatting hoogtes voetstukken

  Lord

  h 12 mm

  h 16 mm

  h 20 mm

  Junior

  h 12-18 mm

  h 18-24 mm

  h 24-30 mm

  Queen

  h 21 – 30 mm 

  h 29 – 44 mm

  h 43 – 72 mm

  h 70 – 126 mm

  h 124 – 234 mm

  02.

  logo-area+_P

  : VERHOOGDE INSTALLATIE MET METALEN ONDERBOUW

  02.

  logo-area+_P

  :

  VERHOOGDE INSTALLATIE MET METALEN ONDERBOUW

  gres posa pavimento galleggiante esterno

  De installatie buiten van keramische planken is een aantrekkelijke, elegante bekledingsoplossing met een sterke esthetische impact en kan probleemloos worden uitgevoerd met het verhoogde installatiesysteem op een onderbouw van metalen dwarsbalkjes.

  Area+ -Metal Frame is het exclusieve systeem van Kronos waarmee zelfs de smallere en gemengde plankformaten op verhoogde vloeren kunnen worden geïnstalleerd. Een systeem bestaand uit:

  Een systeem bestaand uit:

  • Keramisch gres 2 cm Kronos;
  • Gepatenteerde en exclusieve drager: Queen Joist:
  • Gegalvaniseerd stalen of aluminium dwarsbalkjes.

  Lorem Ipsum Onderschrift

  EXCLUSIEF VOETSTUK: QUEEN JOIST

  Dankzij de speciale kop waarin het aluminium dwarsbalkje is ondergebracht, kunnen wij uitstekende resultaten garanderen op het gebied van de veiligheid, installatiesnelheid en stabiliteit van het loopoppervlak. In de kop van de dragers zijn op natuurlijke wijze de aluminium dwarsbalkjes ondergebracht dankzij de vinnen die evenwijdig staan aan de richting van de dwarsbalkjes, om ze makkelijk en betrouwbaar te kunnen verankeren.

  Samenvatting hoogtes voetstukken

  Queen Joist

  h 21 – 30 mm 

  h 50 – 84 mm

  h 83 – 92 mm

  h 90 – 126 mm

  h 144 – 254 mm

  Het dwarsbalkje kan horizontaal en verticaal in de speciale kop van het 4-wegs voetstuk worden gestoken om een gekruiste onderbouw te vormen. Het gebruik van een gekruiste onderbouw wordt altijd aanbevolen wanneer een versterkte vloer vereist is. Met dit type structuur kan de vloer makkelijk worden verstijfd en versterkt door vergroting van de weerstand tegen statische en dynamische belastingen. 

  WINDBESTENDIG SYSTEEM

  Kronos Ceramiche heeft verscheidene studies en tests uitgevoerd in de windtunnel van het FIU International Hurricane Research Center in Florida om de effecten van wind op verhoogde vloeren te analyseren.

  Het door ons ontwikkelde systeem draagt met het gebruik van het System Area+ bij aan de constructie van een veilige vloer, die mechanisch – met een clip – vastgehaakt is aan de onderbouw, die op zijn beurt weer mechanisch aan het voetstuk is vastgemaakt.

  03.

  ACCESSOIRES VOOR VOETSTUKKEN

  03.

  ACCESSOIRES VOOR VOETSTUKKEN

  QUEEN PLUS

  Queen Plus is een aanvullende rode component van 7 mm die de vaste voetstukken Queen en Queen Joist voetstukken ombouwt tot zelfnivellerende dragers met kantelbare kop. Het systeem kan hellingen van de ondergrond tot 5% compenseren.

  QUEEN TOWER

  Met de verlenging T (23 mm) of TL (100 mm) kunt u in aanvulling op het gekozen voetstuk alle gewenste hoogtes bereiken. Dit vergroot de flexibiliteit tijdens de installatie die sneller en veiliger wordt en meerdere problemen oplost als gevolg van onverwachte metingen in de ontwerpfase.

  ACCESSOIRES VOOR MEER VEILIGHEID

  Wanneer de vloer bestemd is voor de verplaatsing van zware lasten of een commercieel gebruik, en in het algemeen bij verhogingen van meer dan 20 cm, bevelen wij nadrukkelijk aan om aanvullende veiligheidssystemen toe te passen om het risico van ongevallen door het bezwijken van de tegel tot een minimum te beperken. 

  SHOCK CONTROL 2.0

  SHOCK CONTROL® is een beschermend membraan voor de tegel. Shock Control® wordt aangebracht op de achterkant van de tegel, verhoogt de mechanische sterkte van de afgewerkte vloer en voorkomt met zijn structuur dat de platen bezwijken.

  METAL TRAY

  Metalen bladen gemaakt van gegalvaniseerd plaatstaal met aan alle vier zijden omgebogen en in het midden omgevouwen randen ter versteviging aan de onderzijde van een 2 cm dikke plaat. Het blad ondersteunt het volledige gewicht van een persoon, inclusief het springen erdoor op de gebroken tegel. Geen doorbuiging of verbuiging van de rand van het stalen blad werd waargenomen.

  DOWNLOAD DE CATALOGUS PEDESTAL&TOOLS

  U vindt er het volledige assortiment exclusieve accessoires in om alle veelvoorkomende problemen en installatiebehoeften mee op te lossen en om de uiteindelijke esthetiek van uw verhoogde vloer te verbeteren.

  Blijf op de hoogte van onze onderwerpen of vind de dichtstbijzijnde dealer

  2024 Kronos Ceramiche webagency